Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Чушки»Салата от зелени печени чушки

Салата от зелени печени чушки

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110344618
Салата от зелени печени чушки1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 10 средно големи зелени (може и леко червенеещи)
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат или в специалния уред, наречен с колоритната дума чушкопек, или на котлон, върху който е сложена скарата от фурната на печката (тя леко ги изолира от котлона и така те после се белят по-лесно! ).

Лесното си е лесно, но в никакъв случай недейте за по-лесно да печете чушките във фурната. Там те се спарват и добиват неспецифичния чисто български, а лигаво-никакъв вкус.

Изпечените чушки се слагат в плик (желателно хартиен, но може и найлонов) и се оставят затворени в него да поизстинат. Почистват се от дръжките и семките. Нарязват се по дължината на по 4-5 ивички.

Посоляват се, добавят им се ситно нарязаният копър, магданоз, чесън, солта и оцетът. Разбъркват се хубаво и се оставят да престоят. Поднасят се навити на рулца и чак тогава - наръсени с олиото.

С какво вървят?

Тези чушки вървят както като отделна салата, така и добавени към друга, където останалите зеленчуци няма да вдигнат вой до Бога, когато те им отидат на гости (както биха постъпили например компонентите от руската салата).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: