Салата от спаначени дръжки

26/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-вкусна е от салатата от аспержи!

Когато готвите нещо със спанак, не изхвърляйте дръжките на зеленчука.

Изрежете само коренчето, но така че те все пак да си останат на китка.

Кипнете малко подсолена вода и пуснете добре измитите спаначени дръжки, да поврат 1-2 минути.

Отцедете ги добре и ги наръсете със смес от оцет, олио, сол и чесън.

С какво върви?
Тази салата върви както за мезе, така и за гарнитура към печено месо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
17.02.2017 10:39
Салатата стана с интересен вкус. Аз обаче препоръчвам коренчетата от дръжките да не се режат, а както са заедно да се натопят в тенджера със студена вода, за да се напият с вода. Така стават уникално сочни и хрупкави. Преди да ги пуснете в подсолената вряща вода изрежете коренчетата. И след попарването им ги залейте със студена вода в гевгир, за да си запазят цвета и витамините.
Браво за рецептата!!!
0
0
Татьяна Балова
Чудно нещо: дресингът от сол, оцет, копър, чесън и олио (или зехтин) превръща всяка салата от зеленчук или гъби с неутрален вкус във вълшебство!
0
0
Илияна Димова
като права салата от спанак не отделям дръжките, слагам и листата и дръжките
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв