Телешка пача

26/01/2016
Анонимен
отАнонименНовак10734
"Когато пача звучи гордо, значи сте попаднали на нашата неустоима рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 032
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и се поставя цял в тенджерата под налягане. Прибавят се морковите и подправките. Налива се студената вода и се поставя да ври в тенджера под налягане.

След като тенджерата засъска, се превключва на тих огън и ври 1.5 - 2 часа. Дръпва се от огъня, след 15-20 минути тенджерата се отваря, бульонът се прецежда, месото се отделя от костта, нарязва се много на ситно и се разпределя в няколко дълбоки чинии или гювечета, залива се с бульона и се оставя на студено.

Преди поднасяне чинията с пачата се потапя за няколко секунди в гореща вода (като се внимава горещата вода да не влезе в чинията), за да може да се отдели от нея, захлупва се с плитка чиния и се преобръща, така че пачата да се прехвърли в плитката чиния.

Сервира се с горчица и паста от хрян, която се приготвя от настърган хрян, залят с малко оцет, сол и олио.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар