Сладкиш негърче с глазура

26/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 925
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • канела - 1/2 пак.
  • За глазурата
  • маргарин - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • какао - 2 - 3 ч.л.
  • вода - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива заедно със содата. Прибавя се олиото и захарта, разбива се още малко с миксер. След това добавете канелата, какаото и с помощта на тел разбъркайте, докато течността поеме какаото и канелата.

Добавете брашното, разбъркайте, докато се получи гладка каша. Изсипете го в тава, застлана с хартия за печене, и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и го печете 10-15 минути, като проверявате с клечка дали е готова.

Готовият сладкиш се изкарва от фурната и се оставя леко да поизстине. По това време пригатвете глазурата. Сложете в малка тенджерка маргарина, водата, двата вида какао и пудрата захар, разбърквайте и оставете леко да поври.

Готовата глазура се изсипва в/у сладкиша. Оставете да поеме течността. След като изстине, го нарежете.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар