Торта Татяна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Торта Татяна1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Мила, Татяна, която и да си ти, благодарим ти за тортата! Беше много вкусна и парченце не остана"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • какао - 5 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • Глазура
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • какао - 6 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта, содата, солта и какаото се разбъркват на сухо. Добавя се олиото, водата и оцета.

Омесва се добре и се слага в предварително намазнена тава. Пече се в умерена фурна около 20-25 мин.

През това време се приготвя глазурата.

Продуктите се слагат в тиган и се разбъркват, докато се разтопи маслото и се получи средно гъста кашичка.

Готовият блат се надупчва с клечка за кибрит и се намазва с глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irina Nacheva
Irina Nacheva
Рецептата не е пълна.Тавичката само намазнена,а може би и набрашнена-не можа да се отлепи от дъното.
08.12.2017 17:34
4