Пресни картофки задушени

26/01/2016
"Ние много обичаме тези златисти, пресни и ароматни картофки! Никога не бихме се отказали от тях! А вие?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 744
  • Преглеждания за месеца2907
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се почистват, като се слагат в голяма тенджера с шепа едра морска сол, захлупват се с капака и се тръскат силно. След това се измиват и отцеждат.

Спокойно може да се сготвят и небелени, стига да са съвсем пресни. Слагат в тенджера под налягане, където маслото и олиото вече са нагряти. Прибавя се нарязаният чесън, солта и около 150 мл вода.

Щом тенджерата започне да съска, огънят се намалява на тих и картофите се задушават около 30-40 минути.

Дали са готови, ще познаете по миризмата на леко загоряло картофче. Д

Дръпват се от огъня, но не се отхлупват веднага, а след десетина минути. Тогава няма да са залепнали за дъното.

Изваждат се, наръсват се със ситно нарязания копър и...се изяждат.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Николина Панчева
аз добавям малко водичка .
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 05:01
миризмата добре, а не загаря ли всъщност наистина отдолу?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв