Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени плодове по карибски

Печени плодове по карибски

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Печени плодове по карибски1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пренесете се на Карибите с тези екзотични печени плодове"

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • кафява захар - 80 г
  • бял ром - 50 мл
  • манго - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • ананас - 4 кръгчета (може и консерва)
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме захарта, маслото и рома в малка тенджерка, докато захарта се разтопи.

Нарязваме мангото по дължина, като махаме костилката и кожата. Обелваме бананите и разрязваме по дължина.

Намазваме мангото, бананите и ананаса със сиропа.

Загряваме оребрен тиган и запечатваме до златисто или по 3 мин от всяка страна. Поръсваме с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: