Лапад (спанак) с ориз и заливка

26/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115764312425
"Сезонното хранене може да е не само здравословно, но и много, много вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 410
  • Преглеждания за месеца373
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • лапад - 100 г замразен или спанак
  • ориз - 1/2 ч.ч. бял
  • лук - 1 с.л. настърган
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • джоджен - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 1 бр. прясно
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио и 1/2 к.ч. вода задушаваме лапад (спанак) и 1 с.л. настърган лук, черен пипер и сол.

Като останат почти на мазнина, прибавяме 1 с.л. краве масло, щипка червен пипер, измит ориз и джоджен на вкус.

Прехвърляме в малка тавичка и наливаме 2 и 1/2 чаени чаши вода. Слагаме да се пече на 200 градуса фурна и когато оризът поеме течността, заливаме с разбити яйце, кисело мляко и брашно, сол и запичаме до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар