Кюфтета с гъбен сос

26/01/2016
Соня
отСоняЧирак525
"Тези кюфтенца са толкова вкусни, че и да казвате ,че не искате, ние няма да ви повярваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 908
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото в дълбок съд, запържвам почистените и измити гъби нарязани на филийки. След това към тях добавям нарязан на много ситно лук, като от него предварително отделям 1-2 супени лъжици, за кюфтетата.

Взимам каймата прибавям изчистеният и измит ориз, лука, черният пипер, сол. Оформям кюфтенца и ги овалвам в брашното.

Когато гъбите и лукът се запържат, към тях се долива около литър, литър и половина топла вода, посолява се и когато течността заври пускаме и приготвените кюфтета.

Оставяме да ври на тих огън за около 30-40 минути, застройваме през това време гъбеният сос с яйцата и картофеното пюре и прибавяме постепено от бульона, като бъркаме постепено. Докато е топъл още сосът прибавяме маслото, магданоза.

Може да прибавим и малко лимонов сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар