Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Целувки»Целувка Павлова с плодове

Целувка Павлова с плодове

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Целувка Павлова с плодове1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За целувката Павлова
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • захар - 250 г
  • вода - 2 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • ванилия - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. бял
  • За топинга
  • сметана - 250 мл пълномаслена
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • плодове - пресни за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целувката:

Загрейте фурната на 130 градуса. В намаслена форма застиламе и хартия за печене. Поръсваме хартията с малко вода.

Разбиваме белтъците със солта на средна скорост, докато се разпенят. Постепенно добавяме и захарта и разбиваме, докато станат на сняг. Добавяме оцета, водата и нишестето.

Правим кръг от сместа върху хартията, но не разстиламе много. Сместа сама ще се разтече. Печем целувката около 50 минuти или до златисто. Оставяме да изстива поне 1 час. Отстраняваме хартията и прехвърляме в чиния за сервиране.

Топинг:

Разбийте сметаната, пудрата захар и ванилията до втвърдяване. Намазваме с нея целувката и украсяваме с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: