Котлети от акула със зеленчуци

10/04/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Сочни котлети от акула върху канапе от зеленчуци - гурме изкушение за ценители!"
Приготвяне70 мин.
Готвене45 мин.
Общо115 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 250
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете филетата акула със сол и черен пипер и оставете да престоят за 1 час в хладилник.

Нарежете патладжаните, тиквичките и доматите на малки парченца, а лука накълцайте на ситно. Обелете и счукайте скилидките чесън и нарежете печените чушки на лентички. В сгорещено олио запържете последователно патладжаните, тиквичките и лука.

Прехвърлете зеленчуците в голяма тенджера заедно с чушките, доматите, лютите чушки, чесъна, мащерката и дафиновия лист. Прибавете и малко сол. Задушавайте на тих огън около 20 минути, като от време на време разбърквайте.

Намажете грил тигана с тефлоново покритие с малко мазнина и изпечете филетата акула. Поднесете парче риба, полято със сос. По желание полейте с малко зехтин и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

аз
аз
20.03.2014 15:12
те това не е акулешко, а сйомгешко/на снимката/,а за гарнитура може просто да запечете с малко олио каквито искате зеленчуци нарязани на едро - морков,чушки ,лук,патладжан и т. н.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв