Обърнат сладкиш с вишни и праскови

26/01/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се добре, добавя се вишновката.

В тавичка с диаметър 23 см сипваме захарта и маслото на слаб котлон, да се разтопи, като се бърка, докато се получи приятен карамелен цвят.

Върху карамела се нареждат нарязаните на парченца праскови във формата на цвете и се запълва с почистените от костилки вишни.

Изливаме кексовата смес върху плодовете. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка около 30 минути.

Изважда се и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар