Свински дроб по селски

13/04/2011
 Илария
от ИларияНовак
"Спазете точно упътванията на рецептата и ще поучите сочен и ароматен свински дроб по селски!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113 050
  • Преглеждания за месеца527
  • Преглеждания за седмицата92
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или сланината на ленти и ги сложете в малко мазнина да се запържат. Нарежете черния дроб на средно големи парчета и го поръсете с черен пипер и сол. След около 10 минути ги оваляйте в брашно и ги сложете да се запържат.

Щом дробът е полуготов, добавете нарязаните на едри парчета зеленчуци (лукът на дебели полумесеци), виното и оставете да се задушава, докато дробът по селски остане почти само на мазнина.


Овкусете със сол и черен пипер.

подобни рецепти тук

5 8
4 9
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Ирина
Ирина
02.06.2013 06:22
Имам една забележка. Дроба не се соли предварително защото става твърд при пърженето. След като е готов, тогава посолете.
12
0
Yanna
Yanna
17.02.2013 16:08
И при мен се получи много добре. По принцип пека дроба и ми става сух, но тази рецепта е супер. На края добавих малко чесън на прах и стана още по апетитно;)
0
0
Гео
Гео
29.12.2012 13:50
С една не много люта чушка е още по-ммммм.Аз го сготвих червено вино но пак е хубаво.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!