Пържен заек

02/05/2011
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254612
"Няма да повярвате колко по-крехко и ароматно става заешкото месо, когато първо е запържено, а после задушено на бавен огън!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 868
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек, на порции
  • чесън - 1 глава
  • мазнина - 1 к.ч.
  • вино - 1/2 л
  • оцет - 1/4 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1/2 глава
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - 20 зърна
  • карамфил - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа.

Отцедете го, шпиковайте го със скилидки чесън и го изпържете в мазнината от двете страни. След това долейте 1 ч.ч. от маринатата, похлупете плътно и задушавайте заека на умерен огън, като от време на време доливате малко от маринатата.

Поднесете заека с гарнитура от картофи, грах, зелен фасул с масло, ориз или макарони.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар