Задушен заек със зеленчуци

03/05/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Впечатлете гостите си с това ароматно ястие със заешко месо!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 527
  • Преглеждания за месеца804
  • Преглеждания за седмицата140
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1.2 кг
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • сланина - 125 г, може и бекон
  • лук - 12 малки глави кромид
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • гъби - 200 г печурки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете мазнината и запържете нарязания бекон. Сложете порционираното заешко да се изпържи равномерно. Нарежете чесъна, магданоза и 3 малки глави лук и ги изсипете при заека заедно с останалите главички лук.

Долейте 1 ч.ч. гореща вода, както и виното, подправете със сол, черен пипер на вкус и оставете ястието да се задушава така за час.

След това прибавете доматената паста и нарязаните гъби. Оставете да къкри до пълно омекване. Накрая добавете малко червен пипер и наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petia
Petia
01.03.2017 16:08
Много сполучлива рецепта. Зайчето стана много вкусно, но понеже нямах бяло вино, то го замених с бира.
Към приготвянето на рецептата: В продуктите има морков, а в описанието не е писано кога да се сложи. Предположих, че е печатна грешка - при слагането на чесъна пише да се сложи магданоз - според мен е моркова.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв