Задушен заек със зеленчуци

03/05/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Впечатлете гостите си с това ароматно ястие със заешко месо!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 722
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата142
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1.2 кг
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • сланина - 125 г, може и бекон
  • лук - 12 малки глави кромид
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • гъби - 200 г печурки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер

Начин на приготвяне

Сгорещете мазнината и запържете нарязания бекон. Сложете порционираното заешко да се изпържи равномерно. Нарежете чесъна, магданоза и 3 малки глави лук и ги изсипете при заека заедно с останалите главички лук.

Долейте 1 ч.ч. гореща вода, както и виното, подправете със сол, черен пипер на вкус и оставете ястието да се задушава така за час.

След това прибавете доматената паста и нарязаните гъби. Оставете да къкри до пълно омекване. Накрая добавете малко червен пипер и наситнен магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти