Майсторско картофено пюре

27/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 954
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на филийки, дебели по един сантиметър. Слагат се в тенджера под налягане, заливат се с литър вода и се посоляват с 1.5 чаена лъжичка сол.

Врат на тих огън 20 минути. Изваждат се, прецеждат се и се пасират горещи. За целта си служим с преса за картофи с дълга дръжка.

Първо смачкваме хубавичко картофите, после прибавяме маслото, после постепенно - затопленото мляко, и започваме да бием интензивно.

Пюрето трябва да стане много пухкаво, да няма бучки, а въздух - като битите белтъци.

Картофеното пюре служи като много добра гарнитура за печено пиле, варени или пържени кренвирши, задушени пържоли, рибни ястия и др.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!