Пиле по китайски със зеленчуци

27/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
"Много по-вкусно от това, което ще ви предложат в китайските ресторанти!"
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 690
  • Преглеждания за месеца1236
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е направо великолепна за посрещане на гости, на които с финес ще поднесем най-омразната част от пилешкото – жилавото бяло месо, а те ще си оближат пръстите.

Пилешкото филе се нарязва на кубчета със страна 2 см.

Белтъкът се смесва с нишестето или царевичното брашно. В него се добавя нарязаното месо, малко сол, разбърква се и се оставя да престои около 1/2 час, а през това време се върши другата дейност.

В дълбок тиган с малко олио и малко масло се запържват ситно нарязаният лук, морков и чесън. Изваждат се с решетеста лъжица и се добавя още малко олио.

След като мазнината се сгорещи, в нея се изпържват хапките месо, като се внимава да не се слепват една с друга. Щом добият златист цвят, те също се изваждат с решетеста лъжица и се прибавят при изпържените зеленчуци.

Когато свършим с тяхното пържене, отливаме мазнината в порцеланова чаша и я пазим за приготвянето на ориза. Връщаме месните хапки и зеленчуците в дълбокия тиган, наливаме ½ литър вода (още по-добре - пилешки бульон, който предвидливо сме заделили, когато сме варили пилето за супа), соевия сос, коняка, сипваме захарта, солта, черния пипер и джинджифила. Ястието се вари ½ час на тих огън.

В чаша размиваме 2 равни чаени лъжички брашно с малко вода до получаването на рядка каша. Чрез разбъркване я добавяме към горещото ястие, да го сгъсти, и след малко дръпваме от огъня.

В друг съд (плитка тенджера) сипваме мазнината. Измиваме ориза и го отцеждаме през голяма цедка. Добавяме го в сгорещената мазнина и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Наливаме 3 чаши студена вода, сол и оставяме да заври. След това следват китайските условности. Ако котлонът на вашата печка изстива много бавно, просто го изключете. Ако обаче изстива бързо, оставете ориза да се задушава на възможно най-тихия огън (80-90 градуса) и го изключете след 20 минути.

Оставете ориза захлупен върху котлона и се опитайте да забравите за него поне още половин час.

Поднесете ястието гарнирано с ориза. Най-интересното е, че от две шепи продукти се получава манджа като за 6 човека.

Абе китайска му работа!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
27.01.2016 11:50
Много обичам китайско,добавям всякакви зеленчуци - гъби, царевица...колкото повече толкова повече :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв