Домашно приготвена сланина

27/01/2016
Мариела Христоваот Мариела ХристоваПомощник Готвач 1x
"Да заколиш прасето, да приготвиш домашна сланина и да поканиш приятели на гости да опитате новото вино Класика "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 804
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сланина – 3 кг
  • праз
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста дебелина.

Над него нареждаме праз, нарязан на ивици. Най-отгоре поставяме сланината, като я слагаме с кожата нагоре и трябва да е плътно наредена.

Ако останат празнини между парчетата, се запълват с нарязани малки парченца сланина. Отново се слагат няколко ивици праз и се посолява със сол около 1 см.

В същата последователност се продължава, докато свършат продуктите, като се завършва със сол. Върху нея се поставя дървена решетка за тежест и се налива преварена охладена вода да е 1-2 пръста над сланината.

След 20 дена е готова за консумация, като се оставя да престоява на хладно място.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

megabyte
megabyte
13.12.2016 23:07
сланината се слага с кожата надолу, а по добре е между солта и сланината да има парченца тензух и отгоре се затиска с някаква тежест...
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв