Зелева сарма

27/01/2016
"Обзалагаме се, че досега не сте се сещали, че може да сготвите зелеви сарми и по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 006
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 5 - 6 бр. зелеви листа
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена форма за кекс наредете зелевите листа.

Запържете лука, ориза, каймата и добавете подправки на вкус. Разбъркайте добре и изсипете сместа във формата.

Загърнете стърчащите краища на лисата. Налейте 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода.

Печете ястието на 200 градуса за около 40 минути или до омекване на зелето.

Оставете да се охлади, изсипете водата (ако е останала) и внимателно обърнете в подходяща чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Неделчева
С удоволствие ще се пробвам, само да дойде периодът на киселото зеле. И без това не ми иде отръки да завивам зелевите сърми, това е страхотна идея.
1
0
никнай
никнай
27.01.2016 23:13
Интересна идея, поздравления.
Само искам да попитам защо трябва да запържвам лука, ориза и каймата?
0
1
Веселина Константинова
Никога не съм опитвала, така да направя сарми по този начин. А много ги обичам и ще опитам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв