Зелева сарма

27/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Обзалагаме се, че досега не сте се сещали, че може да сготвите зелеви сарми и по този начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 110
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена форма за кекс наредете зелевите листа.

Запържете лука, ориза, каймата и добавете подправки на вкус. Разбъркайте добре и изсипете сместа във формата.

Загърнете стърчащите краища на лисата. Налейте 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода.

Печете ястието на 200 градуса за около 40 минути или до омекване на зелето.

Оставете да се охлади, изсипете водата (ако е останала) и внимателно обърнете в подходяща чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Неделчева
С удоволствие ще се пробвам, само да дойде периодът на киселото зеле. И без това не ми иде отръки да завивам зелевите сърми, това е страхотна идея.
1
0
никнай
никнай
27.01.2016 23:13
Интересна идея, поздравления.
Само искам да попитам защо трябва да запържвам лука, ориза и каймата?
0
1
Добринка Петкова
Благодаря!По принцип и за сарми си запържвам продуктите(така ни е по-вкусно). Само когато нямам време,не го правя и директно ги завивам със сурова плънка.Но така ми стоят по сбити,затова предпочитам да запържвам плънката.
1
0
Веселина Константинова
Никога не съм опитвала, така да направя сарми по този начин. А много ги обичам и ще опитам.
0
0
Добринка Петкова
Дано ви хареса.То са си сарми,но направени по мързеливия начин.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв