Кекс от кайма с богата плънка

27/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"С такъв кекс няма начин да прекалите със сладкото, само с биричката "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 062
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. Прибавете го към каймата заедно с подправки по избор. Размесете добре. Вземете форма за кекс и я намаслете.

Сложете половината от каймата в нея. Върху нея наредете маслините (без костилки), лентички от морковите и кръгчета яйца и топено сирене.

Покрийте плънката с останалата кайма. Загладете добре, намажете с малко олио и печете на 200 градуса за около 35 минути.

Извадете кекса от фурната и го оставете леко да се охлади. Внимателно го обърнете в тавичка. Поръсете го с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната за няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Нанка Мегданска
Здравейте, Добринка! Искам да Ви попитам следното: 1.снимката отговаря ли на рецептата, защото в изброените продукти няма домати, които на снимката се виждат; 2. на снимката се вижда, че има доста зелении, които в никакъв случай не отговарят на 1 стрък зелен лук, както е по рецептата; 3. в един от етапите пишете ......." Покрийте плънката с останалата кайма. Загладете добре",...., но на снимката се вижда, че не е гладка повърхността, което според мен е важно да се уточни! Благодаря Ви!
2
1
Добринка Петкова
Здравейте,Нанка!Да,снимката отговаря на рецептата.Доматите ,който виждате са за гарнитура и са по желание(но не влизат в приготвянето на рецептата),същото се отнася и за зеления лук-1стрък се слага в каймата,а другите зелении които виждате,са марули-те също са по желание.И отговора на последния въпрос е -след като се заглади и изпече,когато се обърне се получава този ефект(формата ми е такава). Но в каквото и друга кексова форма да се направи,логично е когато го обърнете,гладката част да отиде отдолу,а отгоре красивата част.
1
0
Гергана  Георгиева
Останах без думи!Много ми хареса!!!
1
0
никназ
никназ
28.01.2016 00:01
Нищо сензационално, в начина на приговяне нещо като извратено руло стефани изпечено в форма за кекс и после гратинирано ....
Едно немога да отрека приготвянето във форма за кекс е супер атрактивна идея.
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!