Стомна-кебап с ярешко месо

21/04/2011
 Zazu
от ZazuНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 537
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1 кг, от бут
  • лук - 20 стръка зелен
  • магданоз - 1 връзка, голяма
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • чубрица - няколко стръка прясна
  • чушки - 5 - 6 цели, лютиви пиперки
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. + 1 ч.ч. за омесване на тесто
  • масло - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на това традиционно и вкусно българско ястие е необходима неголяма стомна с широк отвор или пръстено гърне с с по-тесен отвор.

Нарежете ярешкото на хапки. Прибавете около 20 едро нарязани стръка лук, една по-голяма наситнена връзка магданоз, ситно нарязана, връзка джоджен, няколко стръка чубрица, 5-6 цели люти пиперчици. Посолете на вкус, поръсете с по лъжичка черен и червен пипер, 1 лъжица брашно и маслото.

Разбъркайте всичко добре, изсипете го в стомната или гърнето и залейте с 1 ч.ч. гореща вода. Похлупете и замажете отвора на съда с тесто от брашно и вода. Така приготвеният кебап се пече на фурна около 2 часа.

подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар