Желирана плодова торта с шоколад

27/01/2016
Мариела Христова
отМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 868
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес. Прибавяме ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и капваме олиото. Получената смес слагаме в намаслена правоъгълна тавичка и печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност (проверяваме с клечка).

Оставяме да изстине и с конец разрязваме на два пласта хоризонтално.

На водна баня разтопяваме кравето масло и сметаната и към тях прибавяме млечния шоколад. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Сваляме я от котлона и я оставяме да се охлади.

Върху поднос за торта поставяме първия блат и нанасяме 2/3 от направения крем. След това покриваме с другия блат и останалата част от крема и поръсваме отгоре и от всички страни тортата със смлени орехи.

Измиваме плодовете и ги нареждаме върху орехите. Разтваряме желатина в студена вода и като набъбне, го разтваряме на водна баня и заливаме равномерно плодовете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гергана  Георгиева
Прекрасна торта!!!
0
0
Мариела Христова
Благодаря много!
1
0
Мариела Христова
Благодаря, може да се направи и с други плодове по избор.
0
0
Веселина Константинова
Плодовете дават свежест на тортата, така че се е получило много добре!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв