Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица по селски

Пица по селски

иринаирина
Новак
1471881
Пица по селски
Снимка: ирина
1 / 3
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • хляб - 4 филии( в зависимост колко е голяма тавата)
  • туршия
  • салам - шпек (няма значение вида)
  • маслини - около 10 бр.
  • лютеница
  • яйца - 3 бр.
  • копър
  • магданоз
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате предварително тавата с олио. След това подреждате филийките хляб, ако трябва изрязвате, за да запълните тавата. Намазвате тънък слой лютеница (може и домашна да е лютеницата- няма значение).

Нарязвате кръгчета шпек около 10 броя, а след това ги режете на четвъртинки и ги разпределяте равномерно. Отгоре слагате от туршията, колко да покрие филиите хляб. И слагате маслините, но по-добре е да махнете костилката.

След това поръсвате със шарена сол, магданоз и копър по една щипка. Разбивате яйцата в една паница и заливате равномерно върху останалите продукти.

Пече се на 250 градуса във фурна най-отгоре на реотана (както се пекат принцесите). И за 5 минути за готови.

Става много вкусно и леко за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: