Диетични кюфтенца с бял сос

27/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
"Е такова чудо няма хем вкусни, хем диетични. Татьяна ни доказа, че има. Насладете се на тези кюфтенца в бял сос!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 120
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се залива с 2 ракиени чашки вода и съдът с него (аз го правя в джезвето за кафе) се слага върху нагорещената плоча. Щом заври, се превключва на 1 и се вари така, докато водата попие и се изпари (отнема около 10 минути).

Лукът и магданозът се нарязват на ситно и се прибавят към каймата заедно с яйцето, черния пипер, чубрицата, сол и полусварения ориз. Омесва се добре и се оставя да отлежи, докато правим другите магии.

А те са: нарязваме моркова на ситни парченца или стотинки, които слагаме в тенджера. Заливаме с около литър и канче вода, сипваме сол и пащърнак (може универсална подправка за супи) и оставяме да заври.

В това време от каймата правим топчета колкото едър орех. Щом водата в тенджерата заври, пускаме кюфтенцата в нея. Щом заври отново, превключваме на 2.

В отделен съд с пасатора разбиваме брашното, киселото мляко и част от охладения бульон на рядка каша. След двайсеттина минути с решетеста лъжица изваждаме кюфтенцата. В останалия бульон с разбъркване добавяме брашнената каша и я докарваме до сгъстяване.

Дръпваме от огъня, връщаме кюфтенцата на мястото им в кашата и пускаме отгоре бучката масло. Това може да го хапват и дечица на възраст под годинка!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Илияна Димова
Може ориза да се сложи в кюфтенцата без предварително да сме варили, малко по-бавно , но пак се получава
0
0
Йорданка
Йорданка
28.01.2016 08:50
по-скоро здравословна , щом няма пържене и определено вкусна
0
0
Гергана  Георгиева
Много приятно се получи, определено ми хареса пък и на моите хора.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв