Печено филе от треска с хрупкава коричка

28/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се на ситно обелена скилидка чесън, листата на магданоза и ореховите ядки. Слагат се всички съставки в тясна купичка, налива се зехтинът и се добавя сол и черен пипер на вкус. Пасират се добре, докато се получи еднороден сос от магданоз. Опитайте и добавете още подправки, ако е необходимо.

Приготвя се картофената салата, като се сварят картофите с обелките. Охлаждат се, белят се и се нарязват на кубчета. Объркват се с майонезата и нарязан на ситно див лук.

Доматите се нарязват на кръгчета и се поръсват леко със сол и черен пипер. Зехтинът се загрява на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се добавя чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.

Фурната се загрява на 230°С. Филетата се осоляват и се поръсват с пипер. Слагат се в намаслена тавичка. Всяко парче риба се намазва със магданозеното песто, върху него се слагат 2-3 кръгчета домати, поръсват се чесновите трохи.

Пече се за 10-15 мин. в загрята фурна. Сервира се веднага с картофената салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар