Пилешка кавърма по селски

28/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Тази пилешка кавърма в глинен съд е една неустоима експлозия от вкусове! Благодарим на Ирина за прекрасната рецепта, участвай и ти в нашата кулинарна игра на http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115 545
  • Преглеждания за месеца8110
  • Преглеждания за седмицата439
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание
  • гъби - 250 г печурки
  • лук - 2 глави кромид
  • чушки - 2 бр. пресни
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • домати - 400 г на кубчета от консерва
  • магданоз - пресен
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Поръсва се с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
29.01.2016 01:40
Рецептата е ОК, една лека версия на оригинала.
Само с едно не съм съгласен, да се слага месото след като се задуши лука и пиперките - просто няма как да се зачерви месото.
Препоръчвам първо месото до зачервяване после лука до прозрачноси пиперките и накрая губите за да побият всички вкусове и аромати.Червеният пипер се слага преди доматите за да може по-лесно да се разтвори и да придаде необходимият вкус и арома.
43
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!