Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки с пухкава лимонова панировка и млечно-чеснов сос

Пилешки хапки с пухкава лимонова панировка и млечно-чеснов сос

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пилешки хапки с пухкава лимонова панировка и млечно-чеснов сос
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Отместете с финес кантара някъде на скрито място и с чиста съвест си сложете още една порция пилешки хапки с лимонова панировка и млечно-кисел сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • бира - 50 мл
  • лимони - 1 бр. голям (настъргана кора)
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • зелена салата - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се реже на хапки и се овкусява се със сол и черен пипер.

Приготвя се пухкавата панировка, като в една купа се разбият жълтъците на яйцата заедно с 2 с.л. брашно и бирата и се добавя малко сол.

В друга купа се разбиват белтъците на сняг. Изсипват се при панировката, като се разбъркват внимателно в една посока, за да не спаднат. Добавят се 2/3 от настърганата лимонова кора и отново се разбърква.

Загрява се олиото в тиган с незалепващо покритие. Овалва се пилешкото месо в останалото брашно едно по едно и след това с помощта на щипка се потапят хапките в панировката. Пържат се от двете страни до златисто-кафяво.

Приготвя се млечно-чесновият сос, като в купичка се смесят разбитото мляко с накълцания на ситно чесън, нарязания копър и останалите лимонови корички. Овкусява се със сол. Сипва се готовият със в чаша за червено вино или друга подобна. Украсява се с клонка копър и още корички.

В плитка чиния се поставят измитите листа зелена салата по цялото дъно. Чашата със соса се слага в средата, а покрай нея се нареждат пилешките хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: