Свински ребра

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Свински ребра1 / 4
11/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Усещате ли букетът от аромати, който се носи от кухнята?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг ребра
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - няколко натрошени зърна
  • майорана - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 скълцан
  • канела - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 обелени
  • ябълки - 2 обелени
  • пащърнак - 1 корен
  • зехтин - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете виното, черния пипер, скълцания карамфил, майораната, скълцания дафинов лист и канелата. Оставете ребрата накиснати в тази смес за 1 час, като от време на време ги овалвайте.

В тавичка нарежете на ситно лука, обелените домати, ябълките и пащърнака. Подредете отгоре ребрата и залейте с чаша зехтин и малко от маринатата.

Печете ребрата първоначално с фолио, за около 2 и 1/2 часа, като от време на време ги обръщайте

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стян
стян
незнам но на мен в тия кризисни години ще ми излезе сонеи тия ребра погледнете цените а тока 2.1/2 часа това ще разори всеки средно статестически българин при баи тошо тока беше 2 стотинки киловата А сега при тия главорези
26.07.2014 09:08
1
1
Васко Кабзималски
Васко Кабзималски
Интересно, как се яде скълцания дафинов лист ?
26.09.2011 09:30
1
1
Покажи всички подкоментари