Най-лесният кекс на света

28/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 247
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко.

Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове.

Включете фурната да загрява.

Забърквате последователно маргарина със захарта, после прибавяте чрез разбъркване едно по едно 4-те яйца, после сипвате киселото мляко, отново разбърквате, слагате брашното, ванилията и бакпулвера, разбърквате енергично и добавяте ядките и плодовете.

Намазвате тънко формата с олио, поръсвате я с малко брашно и я изтупвате. Или я застилате с хартия за печене. Изсипвате в нея кексовата смес. Слагате във фурната и започвате да наблюдавате.

Щом отгоре се образува златиста коричка, срязвате я по дължината с нож. Правете го бързо, за да не изстине фурната и кексът да спадне! Това се прави, за да не може меката кексова смес да прелее през краищата на формата, тя трябва да започне да се издига в средата, където е най-малкото съпротивление.

Превключвате на 200 градуса и след 45 минути със суха клечка за зъби проверявате дали кексът се е изпекъл (ако по клечката не остане тесто, значи е готов).

Изключвате фурната и оставяте кекса за още десетина минути вътре. След това го изваждате и охлаждате. Съхранявате го увит в найлонов плик в хладилник!

Този кекс е плътен и е много вкусен, когато е студен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Информацията ми беше полезна, относно издуването на кекса. Не веднъж, моят кекс е преливал.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв