Щрудел без кори

28/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 290
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и почистват от дънцето и дръжките. Тавичката се намазва тънко с олио и се наръсва с брашно.

Грисът, брашното, захарта, бакпулверът, орехите и ванилията се смесват. На пластове в тавичката се редят: ред стъргани ябълки (3 ябълки се стържат направо над тавата и равномерно по цялата ѝ повърхност), ред смес от грис, брашно, захар и др., ред ябълки, като се започва с ябълки, а се завършва със смес.

Маслото се стопява, излива се на тънък пласт върху щрудела и всичко се пече на умерен огън 200-220 градуса около 40 минути.

Щруделът се изважда, наръсва се с пудра захар и се оставя да изстине.
Поднася се студен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар