Месна изненада

28/01/2016
"Обичаме изненади с месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 354
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г
  • галета - 1 с.л
  • универсална подправка - 1/2 ч.л за кайма
  • гъби - 8 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сметана - 3 с.л, заквасена
  • шунка - 150 г
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Към нея прибавете настърганата глава лук, галетата и подправката. От получената смес оформете 8 топки.

Почистете гъбите от пънчетата и ги обелете.

Вземете топка кайма и я разплескайте. В средата поставете гъба и загърнете така, че отворът на гъбата да остане непокрит. Така направете и с останалите продукти.

Подредете ги в тава (намаслена) и ги напълнете с нарязаната на кубчета шунка. Нарежете кашкавала на кубчета и го смесете със сметаната и щипка черен пипер.

Сипете върху всяка гъба от сместа (оформете на купчинка). Печете ястието на 190 градуса за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар