Класически баварски крем

28/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
"Класика от немската кухня. Страхотен и вкусен, този крем е радост за очите ни!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 147
  • Преглеждания за месеца2034
  • Преглеждания за седмицата143
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се оставят от предния ден да се темперират до стайна температура. Желатинът се накисва за десетина минути, после се разтапя на водна баня.

500 мл от млякото се загрява на водна баня. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се размива на кашичка със 100 мл мляко и се влива при разбитите жълтъци. Тази смес се излива с разбъркване с загрятото мляко.

След като се дръпне от огъня и постои 5 минути, се добавя разтопеният желатин.

Белтъците се разбиват на сняг. За разлика от сметаната, белтъците трябва да със стайна температура и да се разбиват в идеално чист и сух съд, в тях да не е попаднал жълтък или някаква мазнина.

Първо към поизстиналото, но още горещо мляко постепенно и с разбиване с телта се добавят разбитите белтъци. След това се разбива сметаната. Трябва да е много студена, но не замръзнала, съдът, в който се разбива, и дори телта също трябва да са с температура на хладилник. Така ще стане бързо пухкава. В противен случай има риск да се пресече и маслото да изплува отгоре.

Разбитата сметана и ванилията се добавят постепенно към изстиналия, но все още не втвърдил се от желатина крем.

Този крем може да се използва за: торти, еклери, като десерт в купички, гарниран с орехи и сладко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Nikolay Valkanov
Nikolay Valkanov
19.05.2016 17:46
Интересна рецепта. Аз приготвям баварски крем по рецепта на мой приятел потомствен готвач от Мюнхен повече от 25-30 години. Всичко е почти така, но се ползва само брашно и се добавят бадеми. Сгъстяването се получава при първият етап и охлаждането накрая.
10
1
Веселина Константинова
Не съм приготвяла такъв вид крем. Трябва да опитам, защото изглежда страхотно!
1
0
Ели
Ели
28.02.2016 21:09
Ами аз го сложих във формата на кекса и мислех да го обърна но все още е течно вече минаха 3ч. от както е в хладилника ....дано до стане ако не със сламката ще го пием :
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!