Свинско с картофи в гърне

12/04/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265322
"Ястие, с което никога няма да сбъркате или останете разочаровани от вкуса му "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 228
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове, овкусете го със сол и го запържете в сгорещена мазнина. Когато е полуготово, добавете нарязания лук, моркови, долейте с чаша гореща вода и задушавайте до омекване.

През това време обелете и нарежете картофите. Изсипете ги в гювеча заедно с нарязаните на кръгчета кисели краставички. Добавете запърженото месо със зеленчуците, пуснете дафиновите листа, черния пипер.

Размийте брашното с червения пипер в доматеното пюре или настърганите домати и залейте свинското в картофи. Долейте с бульона на свинското месо и лука, посолете на вкус, объркайте.

Сложете капака и сложете да се изпече за около час и половина в умерена фурна. Накрая махнете капака и печете до загар.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар