Питки с ленено брашно

28/01/2016
"Предлагаме Ви тези вкусни, здравословни и привлекателни Питки с ленено брашно! Ще ви станат фаворити!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • ленено брашно - 6 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л. + за поръсване
  • сусам - 1 с.л. + за поръсване
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • айран - 250 мл (млякото да е със стайна температура)
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лененото и типовото брашно се пресяват заедно и се смесват с маята и захарта. Добавят се айранът, зехтинът, лененото семе, сусамът и солта и се замесва тесто, което сеоформя на топка.

Слага се в намаслена купа, покрито с кърпа, докато удвои обема си. Премесва се на набрашнена повърхност и се оформят питки, чиито размер е по желание.

Можете да направите разрези отгоре или да ги оставите така. Оставете ги да втасат поне още 30 минути, както са вече оформени.

Намажете с малко разтопено масло всяка питка, поръсете я със семена и ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите