Пъдпъдъци в гювеч

28/01/2016
"Най-вкусната рецепта от света на ловджиите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 109
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците са цели, но пречупени през гръбначето за лесно изпържване. Мариноваме пъдпъдъците със смес от олио, вино, дафинов лист, млян черен пипер - престояват една нощ.

Овалваме пъдпъдъците в брашно и леко запържваме. Подреждаме ги в гювечето.

Задушаваме лука, морковите, доматите и зелената чушка. Слагаме сол. Поливаме пъдпъдъците със задушените зеленчуци.

Поръсваме с 8-12 цели зърна черен пипер, мащерка, чубрица, червен пипер. Поръсваме с нарязаната сланинка.

Най-отгоре нарязваме краставичките на кубчета. Поливаме с останалата марината, в която са били пъдпъдъците.

Слагаме капак или фолио и печем на умерена фурна около 180 градуса за един час и малко. Наблюдава се.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар