Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Нахут с домати и кисели краставички

Нахут с домати и кисели краставички

Нахут с домати и кисели краставички
Снимка: Весела Савова
1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Няма значение дали ще го наречете яхния или предястие, много е вкусно и си заслужава да го опитате"

Необходими Продукти

  • нахут - от консерва
  • домати - нарязани, в консерва
  • кисели краставички
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипах в гевгир нахута и го измих (водата, която е в консервата, не ми е по вкуса), сложих го в тенджера, прибавих доматите, ситно нарязани краставички, подправките, зехтин и малко водичка, разбърках хубаво и сложих на котлона.

Изчаках да кипне, разбърках и изключих.

Оставих тенджерата, докато спре да ври, около 15 минути.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: