Салата с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Салата с ориз1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Всичко е в количеството - слагате по-малко и е вкусна салата, сипвате повече - и е лек обяд"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • босилек - 1 к.л.
  • пипер млян - 1 щипка черен
  • боб - 1 ч.ч. фасул зрял сварен
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр
  • праз - нарязан 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 щипка
  • горчица - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • целина - 1 к.л. сушена листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в зехтин и малко вода нарязаните праз, лук и моркови, овкусени с подправките.

Когато останат на мазнина, добавяме ориза и слагаме фасула.

Наливаме 2-3 чаени чаши вода и варим до готовност на ориза.

При поднасяне може да украсим с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: