Сушени чушки, пълнени с ориз и стафиди

28/01/2016
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Най-вкусните постни пълнени чушки, които обещават да бъдат хита на трапезата за Бъдни вечер "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сушени чушки - 9 - 10 бр.
  • ориз - 250 г
  • праз - 1 стрък
  • домати - 5 с.л. от консерва
  • стафиди - 100 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме чушките с вряла вода за около 5 минути. В олиото задушаваме нарязания праз, добавяме ориза, след това доматите, стафидите, чубрицата, подправката, сол и наливаме 100 мл. вода.

Задушаваме около 10 мин. Сваляме от огъня и пълним чушките, подреждаме ги в тавичка, поръсваме ги с малко олио, доливаме две чаши топла вода.

Покриваме с фолио, слагаме във фурната и печем на 200 градуса за около 45 минути. След като ги извадим, поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rumi-yana
rumi-yana
06.02.2016 20:38
Обожавам пълнени сушени чушки, заради специфичният им вкус! Стафидите са чудесно допълнение, придавайки приятно сладко-кисело усещане.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв