Щрудел с ванилов крем

28/01/2016
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
"Знаете ли какво е кулинарна изневяра? Това е да си поръчате две парчета пудинг и да си ги изядете сами, без да дадете и хапка на любимия си човек "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 634
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете първо с крема, за да може да поизстине. За крема сложете прясното мляко на котлона, добавете захарта и разтворете нишестето с малко вода и го добавете с непрекъснато бъркане. Когато се сгъсти, го вземете от котлона, изсипете го в тава и го покрийте с безцветно фолио.

Докато кремът изстива, пригответе плънката. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците заедно със захарта на сняг. Добавете жълтъците един по един с продължително разбъркване. Прибавя се киселото мляко, олиото, гриса, смесен с бакпулвера, и се спира миксерът. Ароматизирва се с ванилията.

Вземете една кора, намажете я с плънката, сложете втора върху нея, намажете пак с плънката, сложете трета кора и нея намажете, сложете и четвъртата кора върху другите, но тя не се намазва с плънката, а върху нея се слага от крема. Навиват се краищата на намазаните кори навътре и с помощта на найлона на корите навийте на руло.

Процедурата се повтаря до изчерпване на корите. Навитите на руло кори ги сложете в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разтопено краве масло и ги печете на 170 градуса за 30 мин. Поръсете с пудра захар и когато изстине, тогава го разрежете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
28.01.2016 17:32
Това става вкусно и с шоколад
1
0
Исман Алиева Ибрямова
с шоколад не съм го пробвала,но ще го направя. Обичам сладкиши с шоколад...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв