Пържени картофи под похлупак

28/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
"Не всеки може да приготви толкова вкусни пържени картофки, но всеки може са им се наслади "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на едри трескички.

Пържат се в много мазнина в тиган с незалепващо покритие, с поставен похлупак. От време на време се разбъркват.

След това се вадят с решетъчна лъжица и се оставят на салфетка да се отцедят от мазнината. Поръсвам със сол и червен пипер.

Стават доста крехки, но и мазнички, затова е добре да се поднесат с нещо кисело.

Аз ги гарнирах с печени мариновани чушки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:41
изглеждат ми като печени в тава, а много ги обичам така мекички
0
0
Албена
Албена
11.05.2016 15:36
КПържени картофки никой не отказва.
0
0
Татяна Димитрова
подходяща рецепта за сезона, може да се опита да се приготвят с мас
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв