Пържени картофи под похлупак

28/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
"Не всеки може да приготви толкова вкусни пържени картофки, но всеки може са им се наслади "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 158
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на едри трескички.

Пържат се в много мазнина в тиган с незалепващо покритие, с поставен похлупак. От време на време се разбъркват.

След това се вадят с решетъчна лъжица и се оставят на салфетка да се отцедят от мазнината. Поръсвам със сол и червен пипер.

Стават доста крехки, но и мазнички, затова е добре да се поднесат с нещо кисело.

Аз ги гарнирах с печени мариновани чушки.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:41
изглеждат ми като печени в тава, а много ги обичам така мекички
0
0
Албена
Албена
11.05.2016 15:36
КПържени картофки никой не отказва.
0
0
Татяна Димитрова
подходяща рецепта за сезона, може да се опита да се приготвят с мас
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв