Скумрия с доматен сос на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
30/04/2011
"Уникално вкусна комбинация от риба и доматен сос, която така и няма да ни омръзне!"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо27 032
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 4 средно големи скумрии
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 моркова
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 буркан консервирани
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • магданоз - 3 - 4 стръка

Приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и целина, а морковите на по-големи колелца. Загрейте мазнината и запържете първо лука и чесъна, а след това целината и морковите. Овкусете с подправките и изсипете доматите от консерва.

Изчакайте да поври за около 10 минути. Сложете почистените скумрии в намазнена тава и ги залейте със соса. Увийте тавата с фолио и сложете така да се пече за 25 минути. След това махнете фолиото и допечете за още 10 минути. По желание поднесете с наситнен магданоз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Васил
Васил
05.02.2015 09:57
Това на сноката не е скумрия.
0
0
Блудника
Блудника
30.07.2012 15:42
Една от вкуцните казармени манджи но с подобрения.
Кой там ще ти слага чесан и морков?
Супер е.
1
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с