неделя, 1 май

Скумрия с доматен сос на фурна

30/04/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Изпрати Скумрия с доматен сос на фурна
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо26 310
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Продукти

  • риба - 4 средно големи скумрии
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 моркова
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 буркан консервирани
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Скумрия с доматен сос на фурна

Нарежете на ситно лука, чесъна и целина, а морковите на по-големи колелца. Загрейте мазнината и запържете първо лука и чесъна, а след това целината и морковите. Овкусете с подправките и изсипете доматите от консерва.

Изчакайте да поври за около 10 минути. Сложете почистените скумрии в намазнена тава и ги залейте със соса. Увийте тавата с фолио и сложете така да се пече за 25 минути. След това махнете фолиото и допечете за още 10 минути. По желание поднесете с наситнен магданоз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.5
Общо 13 гласували
5 8
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Васил
05.02.2015 09:57
Това на сноката не е скумрия.
0
0
Блудника
30.07.2012 15:42
Една от вкуцните казармени манджи но с подобрения.
Кой там ще ти слага чесан и морков?
Супер е.
1
1

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Скумрия с доматен сос на фурна. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни специалитети за Скумрия с доматен сос на фурна. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Скумрия с доматен сос на фурна в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.