Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Мини тарти с круша и зелено сирене

Мини тарти с круша и зелено сирене

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Мини тарти с круша и зелено сирене
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Разкошен деликатес, с който ще почерпим само най-скъпите гости - вземете зелено сирене и опитайте"

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр.
  • зелено сирене - 100 г от Черни Вит
  • бутертесто - 300 г
  • орехи - 100 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бренди - 1 с.л. (по желание)
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се белят с белачка, без да се отстраняват дръжките. Разполовяват се и се издълбават внимателно семките. С малка лъжичка се взима и част от вътрешността и се запазва.

Крушите се мажат отвън и отвътре с лимонов сок. Нареждат се на разстояние в плитка тава с хартия за печене с издълбаната част надолу.

От бутер тестото се режат шест правоъгълника и се налагат върху крушите плътно. С остър нож се изрязва излишното тесто, като се оставя изрязано листенце до дръжката.

На тези парчета круши, който нямат дръжки, се изрязва тестото така, че то да имитира дръжка. Правят се малки дупчици по тестото на всяка круша и се мажат с разбит жълтък.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за около 15-18 минути до златисто. През това време се приготвя плънката. Натрошава се на ситно зеленото сирене.

Реже се на дребно вътрешността на крушите и се добавя към сиренето. Орехите се кълцат и добавят половината към плънката. Пожелание се сипва 1 с.л. бренди или друг ароматен алкохол.

Разбърква се добре. Крушите се охлаждат за кратко. С помощта на шпатула се вадят от тавата. Подреждат се в чиния с издълбаната част нагоре. Пълнят се с плънката и се поръсват с останалите орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
,,Сиренето е със силно изразен, пикантен вкус, с леко лютив послевкус. Ароматът му е богат и запомнящ се, събрал в себе си уханието на планинското овче мляко.,,
Отговарям ти с цитат от сайта на зеленото сирене,защото не мога да ти го опиша толкова добре. :) Аз не обичам овче сирене,синьо сирене и разни други. :) Приготвям ги,опитвала съм ги,но малко съм трудна с яденето на тези неща :)
29.01.2016 23:44
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Какъв е вкуса на зеленото сирене?Подобен ли е като на синьото или има по специфичен вкус.
29.01.2016 09:57