Плодов тарт

29/01/2016
"Впечатляващо вкусен, ефектен и най-важното - лесен за приготвяне десерт, който непременно трябва да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 347
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в подходящ съд. Надребнете маслото и го стрийте с брашното с пръсти, за да се получат трохички. Сложете захарта и ванилията.

По средата на сместа направете кладенче и в него поставете яйце. Размесете и сипете водата. Омесете набързо и оформете на топка. Сложете се да почине в хладилник за близо половин час.

Пригответе крема, като разбиете жълтъците със есенцията, захарта и нишестето до еднородност и на порции вложите млякото. Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.

Сипете го в чист съд и оставете да изстине. Разбийте сметаната. Смесете охладения вече крем и сметаната. Разбъркайте до еднороден крем. Охладете.

Извадете тестото и го разточете така, че да покрие дъното и стените на подходяща форма. Покрийте тестото с хартия за печене и отгоре посипете топчета за печене или зрял боб.

Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато ръбовете на тестото се зачервят. Махнете хартията с топчетата и на средно ниво допечете тестото.

Охладете напълно маслената кора, извадете и я поставете на поднос. Напълнете я с крема и отгоре украсете с нарязаните на парчета плодове и зрънца нар.

Оставете на хладно преди консумация. Може да намажете плодовете с разтопен желатин, ако искате да се запазят свежи за по-дълго време.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирина Андреева Jolie
Убедена съм,че ще ви хареса!Именно с тази рецепта успях да впечатля Нина от MasterChef и ме избра за победител в един конкурс! :)
0
0
Viktoriq
Viktoriq
29.01.2016 13:08
Ирина може ли така да ни изкушаваш с тази рецепта. Звучи и изглежда много вкусно. Поздравления! Записвам си я и ще я пробвам. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв