Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пудинг»Пудинг с виенски кифли

Пудинг с виенски кифли

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Пудинг с виенски кифли
Снимка: Марина
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кифли - 10 бр. виенски
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във форма за кекс се карамелизира 1/3 от захарта. След като се охлади карамелът, отгоре се нареждат нарязаните кифли.

Заливат се с прясното мляко, в което са разбити яйцата и е разтопена захарта.

Отгоре се слага маслото на парченца, така че да покрие почти цялата смес. Сладкишът се пече 30 минути в силна фурна.

Готовият пудинг се обръща в подходяща чиния и се поднася не много охладен. Може да се се украси допълнително с карамелен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: