Локум

12/04/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Ето и най-любимата ни рецепта за домашен локум - вкусен и ароматен "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 761
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 5 с.л. царевично
  • вода - 1/2 ч.ч. студена + 1/2 ч.ч. гореща
  • захар - 2 ч.ч.
  • сок - 1/2 ч.ч. портокалов
  • розова вода - 1 ч.л., може и лимонов сок
  • ядки - 2 ч.ч. по избор
  • захар - пудра

Начин на приготвяне

Разтворете царевичното брашно в студена вода.

Сложете да заврат горещата вода, захарта и портокаловия сок. Прибавете към тях брашното и оставете да къкри 15 минути. През това време често разбърквайте.

Когато свалите сместа от котлона, прибавете розовата вода или лимоновия сок. Изсипете и ядките, объркайте и така приготвената смес изсипете в намаслена форма.

Оставете да се охлади напълно и нарежете локума на хапки с нож, потопен във вряла вода. Оваляйте всяко парче локум в пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

гучи
гучи
30.07.2013 23:41
още една излагация.това може да мине за лимонови резенки,не и локум
1
0
марияна
марияна
17.11.2012 07:27
Не се ли прави с царевично нишесте, а не с царевично брашно ? С брашното ми прилича повече на сладък качамак :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти