Сусамена питка с масло, сирене и самардала

29/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Ах, тази миризма, която се носи от кухнята. Неустоимата миризма на домашно изпечена питка и самардала "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 228
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва, като към брашното се прибавят солта, захарта, олиото и размитата във водата и млякото мая. От него се оформят топки, големи колкото яйце.

Оставят се да втасат, а след това се разточват на тънко с намаслени ръце. По средата на всяка се слага сирене и разтопено масло и се навива на фитил, който се усуква и завързва, не много стегнато.

По същия начин се прави и с останалите тестени топки. Оставя се да втаса на топло, след което питката се намазва с жълтък и се поръсва със сусам.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-40 минути. След готовност се изважда, намазва се с останалото масло, поръсва се със самардала и се завива. Хапва се топла с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!