Домашен ликьор тип Бейлис

29/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
"Дами, ето как да си приготвите сладък ликьор вкъщи. И да не забравите да ни поканите!"
Порции15
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 833
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата147
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заредете се с търпение, защото ще ви трябват 10 дни. Най-напред от захарта правим карамел. За по-лесно по-нататъшно обслужване на продуктите използваме джезве.

Слагаме в него захарта и няколко капки вода. Карамелът трябва да е златисто-кафяв, като внимаваме да не прегори! А за да не, прегори, "печем" захарта на по-бавен огън.

Така имаме възможност да реагираме навреме. После сипваме чаша от алкохола, влагаме наситнения джинджифил, канелата, меда и двете ванилии.

Затваряме плътно, за да не изветрява и оставяме така пет дни, като от време на време разклащаме. Захарта трудно се стапя в алкохол, но след пет дни това се случва.

Тогава по-голяма стъклена или емайлирана купа слагаме два жълтъка, разбъркваме хубавичко и влагаме половината сметана. Преди да я отворим обаче, трябва добре да разтръскаме опаковката. Отново разбъркваме, слагаме кондензираното мляко и разтвореното в лъжица вода нескафе.

След още едно разбъркване. Слагаме останалата сметана, другите две ванилии и наливаме през фина цедка онази част от алкохола, в която са киснали канелата и джинджифилът.

Отново разбъркваме. Доливаме и останалата част от алкохола и разбъркваме. Пресипваме в бутилка от литър и половина и оставяме уморената смес да отлежи на студено пет дни.

После прехвърляме в красиви шишета. Някои го предпочитат с бучица лед в чашата. Аз го предпочитам в по-голяма чаша и по-пълна догоре.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар