Пиле в гювечета с ориз и заливка

06/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с лука и морковите, нарязани на кубчета.

Изваждаме свареното пиле, обезкостяваме и нарязваме на малки парчета.

В бульона сваряваме ориза - 1 част ориз към 3 части вода. Смесваме месото и ориза, поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Върху всяко слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с брашното, киселото мляко и малко сол, заливаме с тази смес гювечетата и ги запичаме в топла фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар