Пиле в гювечета с ориз и заливка

06/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • ориз – 100 г
  • кисело мляко – ¾ кофичка
  • масло – 50 г
  • яйца – 4 бр.
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с лука и морковите, нарязани на кубчета.

Изваждаме свареното пиле, обезкостяваме и нарязваме на малки парчета.

В бульона сваряваме ориза - 1 част ориз към 3 части вода. Смесваме месото и ориза, поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Върху всяко слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с брашното, киселото мляко и малко сол, заливаме с тази смес гювечетата и ги запичаме в топла фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар