Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Пиле в гювечета с ориз и заливка

Пиле в гювечета с ориз и заливка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
06/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • кисело мляко - ¾ кофичка
  • масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с лука и морковите, нарязани на кубчета.

Изваждаме свареното пиле, обезкостяваме и нарязваме на малки парчета.

В бульона сваряваме ориза - 1 част ориз към 3 части вода. Смесваме месото и ориза, поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Върху всяко слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с брашното, киселото мляко и малко сол, заливаме с тази смес гювечетата и ги запичаме в топла фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: