Готвено агнешко с лапад

29/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311055
"Да направиш агнешкото да се топи в устата си е майсторлък. Днес ще ви представим една уникална рецепта за агнешко с лапад и зелен лук от нашата потребителка Илияна Димова от Раднево"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 024
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г
  • лапад - 200 г почистен, бланширан и отцеден
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - 3 стръка - само листата
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 2 чаени лъжички
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди спанакът да е бланширан, пресните листа са приблизително 500-600 грама.

Измиваме агнешкото месо, заливаме с вода и кипваме. После изливаме водата и наливаме 1 л и 1//2 топла вода и сваряваме (запазваме бульона).

Изваждаме от бульона, подсушаваме месото и запържваме леко в малко олио.

В същата мазнина запържваме нарязания лук, лапад и джоджен. Добавяме черен пипер сол на вкус, червен пипер и брашно.

Наливаме 3-4 чаши от бульона и варим до готовност. Може да доливаме още бульон или топла вода при необходимост.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар