Готвено агнешко с лапад

29/01/2016
"Да направиш агнешкото да се топи в устата си е майсторлък. Днес ще ви представим една уникална рецепта за агнешко с лапад и зелен лук от нашата потребителка Илияна Димова от Раднево"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 446
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г
  • лапад - 200 г почистен, бланширан и отцеден
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - 3 стръка - само листата
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 2 чаени лъжички
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди спанакът да е бланширан, пресните листа са приблизително 500-600 грама.

Измиваме агнешкото месо, заливаме с вода и кипваме. После изливаме водата и наливаме 1 л и 1//2 топла вода и сваряваме (запазваме бульона).

Изваждаме от бульона, подсушаваме месото и запържваме леко в малко олио.

В същата мазнина запържваме нарязания лук, лапад и джоджен. Добавяме черен пипер сол на вкус, червен пипер и брашно.

Наливаме 3-4 чаши от бульона и варим до готовност. Може да доливаме още бульон или топла вода при необходимост.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Xh Hippie
Xh Hippie
21.04.2018 12:14
в продуктите има 500г лапад, в описанието 600г спанак, вие готвили ли сте го това или просто си пишете
1
0
Илияна Димова
Разбира се , че съм готвила, нали има и снимка, лапад е , но в описанието съм сбъркала и съм написала спанак, пресен спанак НЕ бланширам при готвене, лапад - задължително бланширам като готвя . Извинявам се за грешката и дано администраторите да поправят описанието в рецептата . Поздрави !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!